Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
woensdag - vrijdag
15.00u - 17.00
Zaterdag
14.00u - 17.00u
Of op Afspraak
Ingang via The Chick
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Een uitzonderlijk aanbod voor wijnliefhebbers!
Ontdek nu de meest verfijnde wijnen uit onze collectie met een exclusieve korting van 10%!
Laat je verrassen door de smaakvolle aroma’s van internationale topwijnen uit onze onderstaande regio’s (niet van toepassing op Zuid-Afrika, Libanon en België).
Dit is jouw kans om bijzondere flessen in huis te halen tegen een uitzonderlijke prijs.
Of je nu kiest voor een volle rode wijn, een frisse witte of een elegante rosé – onze selectie staat garant voor kwaliteit en genot. Maar wees er snel bij, want deze aanbieding geldt slechts tijdelijk!
Bestel vandaag en geniet van 10% korting op jouw favoriete wijnen. Jouw smaakavontuur begint hier!
Beschrijving
Intens robijnrode kleur, het boeket is herinnering aan kersen, zwarte bessen en heeft tonen van donkere chocolade. De smaak vol met stevige maar zijdeachtige tannines.
Foodparing
Kalfsvlees, wild, stevige stoofschotels, bitter chocolade dessert
Wijnhuis
Zonder enige vorm van overdrijving mogen we stellen dat Warwick Estate tegenwoordig geldt als een van de leidende wijnbedrijven van Stellenbosch, en zelfs van Zuid-Afrika. Dat komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. In de eerste plaats is er natuurlijk het bijzondere terroir, op een unieke plek: direct ten westen van de monumentale Simonsberg, de hoge berg die de streek domineert en die ook mede bepalend is voor het klimaat van de streek. Warwick Estate ligt in een vallei omsloten door de Simonsberg, Kanonkop en Klapmutskop. De historische boerderij, die nu Warwick heet, droeg in de periode van 1791 tot 1902 de naam 'Goed Succes'. Na de Boerenoorlog werd de farm gekocht door kolonel Alexander Gordon, die hem 'Warwick' doopte, naar de legereenheid waarvoor hij diende, het Warwickshire regiment. Later raakte het bedrijf in verval en toen het in 1964 werd overgenomen door Stan & Norma Ratcliffe was er geen druivenstok meer te bekennen. Stan en Norma beseften al snel dat ze een bijzonder terroir voor de wijnbouw in bezit hadden gekregen en het duurde niet lang voor ze besloten tot de aanplant van Cabernet-Sauvignon, een druif die voor deze streek gemaakt is. Deze stokken Cabernet leverden druiven op van een hoge kwaliteit, die zeer in trek waren bij handelaren en bij andere wijnbedrijven voor het maken van grote wijnen. Norma raakte zelf ook steeds meer geïnteresseerd in het maken van wijn en besloot een opleiding tot wijnmaker te volgen. Norma en Stan besloten een kelder te bouwen en in 1984 werd de eerste 'eigen' Warwick-wijn geboren, een Cabernet-Sauvignon. Norma bleek het talent te bezitten om grote wijnen te maken en de productie kon jaar op jaar stijgen zowel in kwaliteit als in kwantiteit. De Bordeaux-blend Trilogy, die met de jaargang 1986 het licht zag, werd al snel een van de grote vlaggenschepen van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Dat werd nog eens benadrukt toen hij door de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki werd uitgekozen om te worden geschonken op een officieel diner voor de Amerikaanse president George Bush. Het is een erkenning voor de zeldzame kwaliteit van het wijnhuis Warwick. Inmiddels heeft wijnmaker Norma na 20 jaar een stapje terug gedaan, en is opgevolgd door Louis Nel, die algemeen wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde wijnmakers van Zuid-Afrika. En in 2001 werd Mike Ratcliffe, zoon van Norma en Stan, benoemd tot algemeen directeur. Hij studeerde af aan de universiteit van Adelaide met een graad in wijnmarketing. Daarmee is Warwick helemaal klaar voor de toekomst.
Taste-M staat voor een smaakvolle drieling verborgen in een prachtig en uniek eeuwenoud kader.
De liefde voor smaak, die groeit elke dag. Vanuit die liefde is een tijdje geleden ook bij ons een coronababy geboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van de bende.
Wines from the underground: cultwijnen uit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan, Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar waarin tot voor kort een Wine & Cheese bar verborgen zat, geeft meteen ook onderdak aan The Cellarshop. Echter start er sinds maart 2023 een nieuw hoofdstuk down under. The Cellar wordt een unieke eventruimte. Je kunt er dan wel niet meer terecht op donderdag, vrijdag en zaterdag voor de heerlijkste wijnen en smakelijkste kazen by Schockaerts, de good times houden zeker niet op. Verwacht je aan eigen georganiseerde events die je nog steeds meenemen op een wereldreis langs de mooiste wijngaarden.
Wil je heerlijke wijnen proeven of heb je nood aan raad, uitleg en aankopen van heerlijke, minder gangbare, maar grootse wijnen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.
Verken samen met ons onbekende gebieden en laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier je ideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Sofia
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
Welkom bij The Chick, een eigenzinnig toegankelijk gastronomisch fine-dining restaurant in Mechelen onder leiding van eigenaars Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met een team van jonge getalenteerde chefs & gastenverwenners naast hen. In de schaduw van de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen en staan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in hun prachtige pand op het Sint-Romboutskerkhof.
3 jaar geleden startten we als gevogelte-rotisserie, doorheen de tijd voelden we aan dat de zin en passie voor gastronomie groter was dan we zelf dachten en evolueerden we stelselmatig meer in die richting. Het vogeltje ging vliegen maar niet getreurd, de verrassing eens zo groot.
Op het menu staan zowel verfijnde klassiekers als eigentijdse gerechten maar telkens met een onze twist. Geniet van onze chef’s choice surprise menu’s. Je leest het goed: wij weten wat jullie krijgen, maar jullie niet. Het menu krijgt elke 5 weken een stevige make-over. Elk gerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love & made to love. Je dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met wat geluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven.
Uiteraard mogen onze heerlijke wijnen recht uit onze eigen Cellar niet ontbreken.
Hemels genieten just got real!
The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse, gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à pointgerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, dat zijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor een onvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken niet minder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconen terugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Een boeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader: The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormalige kapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcher in het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten, degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met een rijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt en inspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtige Sint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
woensdag - vrijdag
15.00u - 17.00
Zaterdag
14.00u - 17.00u
Of op Afspraak
Ingang via The Chick