Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
woensdag - vrijdag
15.00u - 17.00
Zaterdag
14.00u - 17.00u
Of op Afspraak
Ingang via The Chick
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Een uitzonderlijk aanbod voor wijnliefhebbers!
Ontdek nu de meest verfijnde wijnen uit onze collectie met een exclusieve korting van 10%!
Laat je verrassen door de smaakvolle aroma’s van internationale topwijnen uit onze onderstaande regio’s (niet van toepassing op Zuid-Afrika, Libanon en België).
Dit is jouw kans om bijzondere flessen in huis te halen tegen een uitzonderlijke prijs.
Of je nu kiest voor een volle rode wijn, een frisse witte of een elegante rosé – onze selectie staat garant voor kwaliteit en genot. Maar wees er snel bij, want deze aanbieding geldt slechts tijdelijk!
Bestel vandaag en geniet van 10% korting op jouw favoriete wijnen. Jouw smaakavontuur begint hier!
Beschrijving
Halfdroog, vol, complex, mineraal, geconcentreerde volle rijke wijn, kruidige geur, medium-intense citroengele wijn met donkere tinten. Charmante geur, heel bijzonder, van brandnetel, kamille en kruiden, geleidelijk een heerlijke, vlierbloesemachtige zoetheid gevolgd door fruit: rijpe kruisbessen, meloenen, mango en aan het einde een bittertje
Foodparing
Vis, gevogelte, schaaldieren, Aziatische gerechten
Wijnhuis
De naam van de wijnmakerij komt uit de geschiedenis van het landgoed (in het engels is het Somlói Abbey Cellar). Volgens de plaatselijke volksgeschiedenis werd de wijnmakerij oorspronkelijk opgericht door de monniken van de Aartsabdij van Pannonhalma enkele honderden jaren geleden met het doel om aan de behoeften van de abdij te voldoen. Oude militaire kaarten uit de 18e eeuw tekenen een gebouw of een kelder op de plek waar de huidige kelder en wijnkelder zich bevinden, maar de ware oorsprong van de wijnkelder is onzeker. Later (in de 19e eeuw) kocht een Oostenrijks-joodse familie het landgoed en verbouwde het wijnhuis in een kloosterachtige stijl. Daarmee was de plantage ongeveer 3-4 hectare groot. De eigenaren van de wijnmakerij woonden in Wenen en een lokale, traditionele wijndressers familie verzorgde de plantage en de kelder. Na ''de stormen van de 20e eeuw in 2001' werd bijna 3 hectare van de oorspronkelijke plantage herenigd en herbeplant en werd de oude kelder gerenoveerd met als doel de eeuwenoude traditionele wijnproductie voort te zetten. Bijna al het werk op de plantage is handmatig om maximale aandacht en zorg te kunnen geven aan de wijnstokken. De vergisting en de veroudering van de wijn gebeurt in eikenhouten vaten van verschillende grootte. De beheersing van de temperatuur en de vochtigheidsgraad wordt verzorgd door moeder natuur en de eeuwenoude kelder die gebouwd is van massief gesteente. De wijnen worden gerijpt in eikenhouten vaten gedurende ten minste 1 jaar en een extra jaar op fles. In de wijnmakerij vindt men alle belangrijke druivensoorten die worden geteeld, maar er zijn drie druivensoorten geselecteerd als hoofdsoort. Hárslevelu is geselecteerd als goede aanvulling voor Furmint omdat het een zeer aromatische en kruidige wijn geeft. De derde en misschien wel de belangrijkste soort is de Juhfark (betekent letterlijk schaapstaart). Deze druif is de eigen druivensoort van Somlói. Deze druivensoort geeft een zeer elegante wijn met robuuste zuren en een zuivere druivensmaak. Het beste kenmerk van de Juhfark is dat hij het zeer unieke terroir van de Somlói nederig kan uitdrukken. De wijn van Juhfark is degene die in nieuwe eikenhouten vaten heeft gerijpt voor korte tijd om nog meer structuur en complexiteit te krijgen.
Taste-M staat voor een smaakvolle drieling verborgen in een prachtig en uniek eeuwenoud kader.
De liefde voor smaak, die groeit elke dag. Vanuit die liefde is een tijdje geleden ook bij ons een coronababy geboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van de bende.
Wines from the underground: cultwijnen uit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan, Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar waarin tot voor kort een Wine & Cheese bar verborgen zat, geeft meteen ook onderdak aan The Cellarshop. Echter start er sinds maart 2023 een nieuw hoofdstuk down under. The Cellar wordt een unieke eventruimte. Je kunt er dan wel niet meer terecht op donderdag, vrijdag en zaterdag voor de heerlijkste wijnen en smakelijkste kazen by Schockaerts, de good times houden zeker niet op. Verwacht je aan eigen georganiseerde events die je nog steeds meenemen op een wereldreis langs de mooiste wijngaarden.
Wil je heerlijke wijnen proeven of heb je nood aan raad, uitleg en aankopen van heerlijke, minder gangbare, maar grootse wijnen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.
Verken samen met ons onbekende gebieden en laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier je ideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Sofia
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
Welkom bij The Chick, een eigenzinnig toegankelijk gastronomisch fine-dining restaurant in Mechelen onder leiding van eigenaars Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met een team van jonge getalenteerde chefs & gastenverwenners naast hen. In de schaduw van de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen en staan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in hun prachtige pand op het Sint-Romboutskerkhof.
3 jaar geleden startten we als gevogelte-rotisserie, doorheen de tijd voelden we aan dat de zin en passie voor gastronomie groter was dan we zelf dachten en evolueerden we stelselmatig meer in die richting. Het vogeltje ging vliegen maar niet getreurd, de verrassing eens zo groot.
Op het menu staan zowel verfijnde klassiekers als eigentijdse gerechten maar telkens met een onze twist. Geniet van onze chef’s choice surprise menu’s. Je leest het goed: wij weten wat jullie krijgen, maar jullie niet. Het menu krijgt elke 5 weken een stevige make-over. Elk gerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love & made to love. Je dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met wat geluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven.
Uiteraard mogen onze heerlijke wijnen recht uit onze eigen Cellar niet ontbreken.
Hemels genieten just got real!
The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse, gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à pointgerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, dat zijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor een onvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken niet minder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconen terugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Een boeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader: The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormalige kapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcher in het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten, degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met een rijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt en inspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtige Sint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
woensdag - vrijdag
15.00u - 17.00
Zaterdag
14.00u - 17.00u
Of op Afspraak
Ingang via The Chick