Parking Kathedraal
Adres
Sint-Romboutskerkhof 2 2800 Mechelen
Openingsuren
woensdag - vrijdag
15.00u - 17.00
Zaterdag
14.00u - 17.00u
Of op Afspraak
Ingang via The Chick
In The Cellar Shop ontdek je verrassende en innovatieve wijnen uit nieuwe en oude wijnstreken. We zoeken naar unieke wijngaarden en diepe smaken. We gaan terug naar de wieg van onze hedendaagse wijncultuur en kijken tegelijkertijd naar de toekomst.
Een uitzonderlijk aanbod voor wijnliefhebbers!
Ontdek nu de meest verfijnde wijnen uit onze collectie met een exclusieve korting van 10%!
Laat je verrassen door de smaakvolle aroma’s van internationale topwijnen uit onze onderstaande regio’s (niet van toepassing op Zuid-Afrika, Libanon en België).
Dit is jouw kans om bijzondere flessen in huis te halen tegen een uitzonderlijke prijs.
Of je nu kiest voor een volle rode wijn, een frisse witte of een elegante rosé – onze selectie staat garant voor kwaliteit en genot. Maar wees er snel bij, want deze aanbieding geldt slechts tijdelijk!
Bestel vandaag en geniet van 10% korting op jouw favoriete wijnen. Jouw smaakavontuur begint hier!
Beschrijving
Een baanbrekende primeur voor Zuid-Afrika, waarbij beide druivenrassen, Pinot Noir en Chardonnay, als een geheel werden samengeperst – deze bekroonde Cap Classique bewijst zijn afkomst keer op keer, zowel in lokale als internationale wijncompeteties. De Pinot Noir geeft een met bessen beladen rijpheid en subtiele kruidigheid, terwijl de chardonnay voor romige complexiteit zorgt.
De Beck Brut Rosé Vintage is gemaakt volgens dezelfde methode als champagne, de traditionele methode die hier de ‘Methode Cap Classique’ wordt genoemd. De wijn ondergaat een tweede gisting van 4 jaar wat de wijn een verfijnde bubbel geeft.
De heerlijke zalmroze tint past perfect bij de heerlijke aardbeiensmaken. Geniet van de lichte gistaroma’s, de goede frisheid in de neus en de rijke romige complexiteit in de mond. Fijne mousse en een lange smaak ronden deze blozende knaller af. Schenk deze bubbel op een temperatuur van 5°C-7°C.
Foodparing
Fraai als aperitief
Wijnhuis
Pieter Bubbles Ferreira groeide in Durban op als een surfer dude en ontsnapte ternauwernood een bestaan in de tandheelkunde na het voltooien van een studie microbiologie en plantwetenschappen aan de universiteit van Pretoria. Echter tot vreugde van onder meer feestliefhebbers en presidenten over de wereld zette hij zijn tanden in een loopbaan als wijnmaker met premium-quality bubbly als resultaat. Door een vriendelijk duwtje in de industrie van een goede familievriend, rugby legende en wijn pionier Jan Boland Coetzee, had Pieter de kans om in 1984 te werken naast Achim von Arnim (Cabriëre) en in de Champagne streek van 1987 tot 1989 waar zijn voorliefde voor mousserende wijnen begon. Ik viel in het diepe einde van de tank maar gelukkig zwem ik nog! zegt hij over deze periode waarbij zijn achtergrond in microbiologie sterk heeft bijgedragen om het vinificatie proces van Cap Classique onder de knie te krijgen.In 1990 voegde Pieter zich bij het team van Graham Beck Robertson cellar. De visionaire Mr Beck wilde dat zijn vlaggeschip een mousserende wijn zou worden. Een opmerkelijke man die bereid was om een enorme investering in een gebied te maken op basis van een onderbuikgevoel. Verrast door de kwaliteit en het potentieel van de basis wijnen zelf in de begindagen van het Estate, werkte Pieter hard om een solide basis te maken voor Cap Classique. De uitdagingen die Pieter heeft bij de vinificatie van mousserende wijnen zijn consistentie, continuïteit en finesse. Het vatten van de fruitkarakteristiek van een variëteit is ook essentieel: Je moet de authentieke stijl drinken geen spektakelshow zegt hij. Des te fijner je de bubbel kunt maken des te groter is de kans dat de wijn zachte smaken ontwikkelt. Met Pieters filosofie en het 'Nothing less' mantra van Graham Beck hebben hun wijnen al veel prijzen en loyale fans vergaard. Hun Cap Classique werd onder meer geschonken bij de inauguratie van President Nelson Mandela en de nominatie van Barack Obama en in 2004 werd Pieter onderscheiden met de prestigieuze Diners Club Winemaker of the Year.
Taste-M staat voor een smaakvolle drieling verborgen in een prachtig en uniek eeuwenoud kader.
De liefde voor smaak, die groeit elke dag. Vanuit die liefde is een tijdje geleden ook bij ons een coronababy geboren. Welkom bij The Cellar Shop, onze jongste telg en de rebel van de bende.
Wines from the underground: cultwijnen uit klassieke en nieuwe wijngebieden. Strak of speels, biodynamisch of vegan, Libanon of Armenië? Onze wijnen zijn volbloed conversation starters.
Onze 16de-eeuwse Cellar waarin tot voor kort een Wine & Cheese bar verborgen zat, geeft meteen ook onderdak aan The Cellarshop. Echter start er sinds maart 2023 een nieuw hoofdstuk down under. The Cellar wordt een unieke eventruimte. Je kunt er dan wel niet meer terecht op donderdag, vrijdag en zaterdag voor de heerlijkste wijnen en smakelijkste kazen by Schockaerts, de good times houden zeker niet op. Verwacht je aan eigen georganiseerde events die je nog steeds meenemen op een wereldreis langs de mooiste wijngaarden.
Wil je heerlijke wijnen proeven of heb je nood aan raad, uitleg en aankopen van heerlijke, minder gangbare, maar grootse wijnen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.
Verken samen met ons onbekende gebieden en laat je vervoeren.
Kom langs in de store of vind hier je ideale wijn.
Tot gauw,
Wim, Elsje, Mehdi en Sofia
www.thechick.be I www.thecellarmechelen.be I www.thechapel.be
The Cellar Shop maakt deel uit van Taste-M:
Welkom bij The Chick, een eigenzinnig toegankelijk gastronomisch fine-dining restaurant in Mechelen onder leiding van eigenaars Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss met een team van jonge getalenteerde chefs & gastenverwenners naast hen. In de schaduw van de Sint-Romboutstoren branden onze vuren, worden de messen geslepen en staan Elsje, Mehdi en het team klaar om je te ontvangen in hun prachtige pand op het Sint-Romboutskerkhof.
3 jaar geleden startten we als gevogelte-rotisserie, doorheen de tijd voelden we aan dat de zin en passie voor gastronomie groter was dan we zelf dachten en evolueerden we stelselmatig meer in die richting. Het vogeltje ging vliegen maar niet getreurd, de verrassing eens zo groot.
Op het menu staan zowel verfijnde klassiekers als eigentijdse gerechten maar telkens met een onze twist. Geniet van onze chef’s choice surprise menu’s. Je leest het goed: wij weten wat jullie krijgen, maar jullie niet. Het menu krijgt elke 5 weken een stevige make-over. Elk gerecht onderworpen aan twee uiterst belangrijke criteria: made with love & made to love. Je dineert in een uniek kader, met warme verwennerij en met wat geluk hoor je vanuit onze tuin de kardinaal zijn plantjes water geven.
Uiteraard mogen onze heerlijke wijnen recht uit onze eigen Cellar niet ontbreken.
Hemels genieten just got real!
The Cellar Wine & Cheese bar, the best kept secret van de Dijlestad. Bel aan, volg de trap naar beneden en laat je verbazen door de 16de-eeuwse, gewelfde kelders van Taste M. Kaasmeester Schockaert zorgt er voor de à pointgerijpte kaas en onze sommeliers serveren er de perfecte wijn. Schockaert, dat zijn vier generaties kennis en meer dan 100 jaar ervaring die zorgen voor een onvergetelijke kaaservaring. Onze sommeliers & winelovers schenken niet minder dan 250 verschillende wijnen, uiteraard kan je de klassiekers en iconen terugvinden maar ook niet alledaagse wijnen, sparklings en spirits. Een boeiende reis, met onze teamleden als gids.
Smaakvolle events in een hemels kader: The Chapel is een uniek stuk Mechels erfgoed dat opnieuw in ere wordt hersteld. De voormalige kapel van de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria werd in 1856gebouwd dankzij privégiften van de Mechelaars en is nog steeds een eyecatcher in het stadscentrum. Vandaag is The Chapel het decor voor exposities, feesten, degustaties, recepties, diners en (aperitief)concerten. Een locatie met een rijke geschiedenis én veel zin in de toekomst. Eentje die prikkelt en inspireert, gelegen onder de Sint-Romboutstoren aan het prachtige Sint-Romboutskerkhof.
Parking Kathedraal
Openingsuren
woensdag - vrijdag
15.00u - 17.00
Zaterdag
14.00u - 17.00u
Of op Afspraak
Ingang via The Chick